Nougats fødsels af 9 brune labrador hvalpe

Hvilken dag. Dagen startede klokken 4:30, hvor Nougat havde født sin første hvalp. Nougat var helt rundt på gulvet over at have født en hvalp, og hun kunne ikke helt finde ud af sin nye mor-rolle. Det er helt normalt at en tæve, som føder første gang ikke ved, hvad hun skal gøre lige med det samme.

Der var ikke løbet mælk i hendes patter endnu, så der var ingen mælk til den lille nye hvalp, så den skreg frygteligt meget.
07.40 fødte hun den næste hvalp. Nu vidste hun godt, at det var hendes, og hun begyndte straks at slikke den rent. Hun blev dog lidt forskrækket, da det viste sig at en sådan lille hvalp begynder at trække vejret og bevæge på sig. Men hun klarede det fint. Lige inden hvalp nr. 2 kom til verden lagde hun mælk i patterne.

Lidt før kl. 9.00 fødte hun den 3. hvalp; her gik alt som det skulle, og Nougat vidste hvad hun skulle gøre, og den begyndte straks at die. Cirka en time senere kom nummer 4, og ligesom nummer 3, så alt perfekt ud.

To timer senere gik det mørkegrønne fostervand, som er helt normalt på trods af den meget mørke farve. Problemet var bare at Nougat nu ikke længere pressede, og der kom ikke en hvalp. Vi begyndte at gå lidt rundt med hende, og hun fik også tisset, men hun pressede stadig ikke. 12:30 ringede vi til dyrelægen, som beroligede os med at der godt kunne opstår en pause, og at vi skulle give hende en halv time mere. 20 minutter senere besluttede vi for at køre til dyrelægen med Nougat og de 4 første hvalpe, da Nougat ikke viste tegn på at hun var i gang med at føde.

Dyrlægen tog et røntgenbillede for at fastlægge, hvor mange hvalpe Nougat havde tilbage. Der var fem tilbage. Dyrlægen kunne mærke en hvalp, der sad som den skulle, og troede måske, at den var død. Men en scanning viste, at den var levende, men med en meget lav puls.

Nougat blev straks lagt i narkose og fik foretaget et akut kejsersnit, så de afkræftede hvalpe kunne komme til verden. Hvalpen, som ikke ville ud, var en stor kraftkarl på næsten 500 gram. (De andre hvalpe svinger mellem 367 til 492 gram.

De dygtige veterinærsygeplejersker hos Dyrlægen fik masseret de afkræftede hvalpe, så de fik en god og normal puls. Derefter blev alle ni hvalpe lagt i kuvøsen med et varmetæppe i bunden. Og på trods af den lidt hårde start, var de i fuld vigør.

Da Nougat var syet sammen efter operationen, fik de nye hvalpe en tår at drikke mens mor vågnede af bedøvelsen. Nougat vågnede ret hurtigt efter narkosen, hvorefter alle ni hvalpe fik hver deres plads ved en pat inden vi kørte hjem fra dyrlægen.

Nougat har i alt fået 3 tæver og 6 hanner, der alle har den samme skønne chokolade brune farve.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *